Hangmatstandaard zelf maken? Kijk hier voor een bouwtekening!

Wil jij een hangmatstandaard zelf maken? Dan is het slim als je er een goede bouwtekening bij gebruikt! Dit zal je heel erg veel frustratie, tijd en energie besparen!

Het is weer zomer, dus is het heerlijk om lekker lui in je hangmat te liggen. Natuurlijk moet je hem wel ergens op kunnen hangen, en niet iedereen heeft twee bomen in de tuin staan die ook nog eens precies op de goede afstand van elkaar staan. In dat geval is een hangmatstandaard een perfecte uitkomst! En deze hangmatstandaard zelf maken is ook nog eens een goedkope oplossing en het is leuk om te doen!

Hangmatstandaard zelf maken

Hieronder vind je een afbeelding van hoe zo’n standaard eruit kan komen te zien:

hangmatstandaard zelf maken

Ziet er comfortabel uit toch? Als je op bovenstaande afbeelding klikt wordt je naar de website van Fred Schouten gebracht. Fred heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van houten voorwerpen.

Denk aan onder andere meubels, konijnenhokken, hangmatstandaarden en schuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of Fred heeft er een bouwtekening voor gemaakt. Deze bouwtekeningen zijn heel duidelijk vormgegeven en zo ontworpen dat iedereen ermee uit de voeten kan.

In het bouwtekeningenpakket van Fred zitten ruim 10.000 bouwtekeningen! Voortaan hoef je geen meubels meer te kopen, maar kun je ze lekker zelf maken.

Klinkt goed?

Één keer investeren en je kunt de rest van je leven alles zelf maken! Wil jij een sauna in je tuin? Bouw hem zelf. Wil je deze zomer lekker in je hangmat kunnen liggen? Een hangmatstandaard zelf maken wordt een fluitje van een cent.

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

Kijk eens op de website van Fred door op bovenstaande blauwe button te klikken en overweeg het bouwtekeningenpakket aan te schaffen. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Wat ook fijn is om te weten, is dat je als je niet tevreden bent, je je volledige aankoopbedrag terugkrijgt.

Nog niet zeker? Lees even mijn Freds Bouwtekeningen review!

Hulpmiddelen bij het klussen

Lees deze blog over veilig klussen

Tips voor schoonmaak en onderhoud van tuinmeubels

Meer informatie over steigerhout

Eindeloos besparen

Ga je een hangmatstandaard zelf maken? Of ga je er eentje kopen? In het laatste geval ben je zo over de honderd euro kwijt. En stel dat je thuis wil kunnen biljarten. Ik zou geen honderden euro’s neer willen tellen voor een biljarttafel. Je hebt alleen een bouwtekening biljarttafel nodig! En natuurlijk bouwmaterialen. Maar goed, die kun je voor schappelijke prijzen op de kop tikken.

Zelf ben ik een groot fan van het bouwtekeningenpakket. Toen ik een bank voor in mijn tuin wilde schrok ik van de prijzen die ze er in de winkel voor vroegen. Toen dacht ik: waarom zou ik er niet zelf eentje in elkaar gaan zetten? En dat deed ik. Ik kan het iedereen aanraden. Overzichtelijke en duidelijke tekeningen, voor elk niveau klusser geschikt.

Zomer en winter

In het pakket zitten binnen- en buitenmeubels. En het mooie van de hangmatstandaard is: hij is mobiel dus je kunt hem ook binnen zetten! Je bent niet afhankelijk van het weer. Je hoeft hem niet buiten aan twee bomen te knopen en te hopen dat het droog blijft. Nee, als het regent en je wil toch lekker luieren, dan zet je hem gewoon binnen.

hangmat-buiten

Dit ziet er aangenaam uit hè? Klopt, maar helaas hebben we dit soort plekken in Nederland niet. Hiervoor zul je toch echt naar de Bahama’s of iets dergelijks af moeten reizen. Maar het volgende ziet er ook comfortabel uit:

hangmatstandaard-zelf-maken-2

Toch? Zo kun je lekker de winter doorkomen. Lekker in je hangmat liggen slapen, tv kijken of eventueel wat werken op je laptop. Ideaal. In de winter lig je binnen en in de zomer zet je hem in de zon neer.

Praktische informatie

Een hangmat is doorgaans gemaakt van katoen. Dit betekent dat je hem moet beschermen tegen vocht! Indien je je hangmat met standaard buiten hebt staan, zorg dan dat je hem ’s nachts naar binnen brengt. Omdat er in de nacht dauw ontstaat wordt hij nat. Dit is niet goed voor het materiaal, en bovendien gaat hij dan stinken. Niemand wil in een stinkende hangmat liggen. Toch nat geworden? Zo snel mogelijk te drogen ophangen.

Stinkt hij toch? Of is hij vies? Wassen! Op 30 graden in de wasmachine, mits er geen spreidstok aan vast zit! Dan krijg je hem de wasmachine namelijk niet in. In dat geval ben je aangewezen op het uitvoeren van een handwas. Ook goed te doen.

Waar je ook op moet letten is dat je hem goed ophangt. Hij moet hoog genoeg hangen om de grond niet te raken, zeker niet wanneer je erin ligt. Dit is niet goed voor de hangmat (slijtage) maar bovendien ligt het niet comfortabel. Dan kun je net zo goed op de grond gaan liggen. Kijk ook uit voor scherpe voorwerpen. Een scheur in je hangmat heb je snel opgelopen en deze scheur zal alleen maar groter worden naarmate je vaker in je hangmat ligt.

Berg je hem voor een tijdje op? Zorg dat hij vuilvrij en kurkdroog is. Bewaar hem op een droge plek (niet in een vochtige schuur!) en wikkel hem in plastic. Zo komen er geen beestjes bij.

Meer voordelen van de hangmat

Er is bewezen dat mensen die moeite hebben met inslapen, mensen die pijn hebben bij het in een gewoon bed liggen en mensen die moeite hebben met diep slapen voordeel kunnen hebben bij het slapen in een hangmat.

Het heen-en-weer bewegen van de hangmat kan ervoor zorgen dat je eerder en dieper slaapt. Daarnaast wordt je hele lichaam gelijkmatig ondersteund en zullen mensen die pijn hebben bij het liggen in een normaal bed voordeel hebben aan het liggen in een hangmat. Geen drukpunten op een bed of op een matje, maar gelijke verdeling.

Het kan positieve uitwerking hebben op het behandelen van rugklachten. Heb je rugklachten? Raadpleeg altijd eerst een fysiotherapeut! Vraag hem of het met jouw specifieke rugklachten een goed idee is om in een hangmat te gaan liggen. Het hoeft namelijk niet in elk geval een goed idee te zijn.

Maar verder, een hangmat heeft zoveel voordelen dat een hangmatstandaard zelf maken een perfect idee is.

Veel plezier ermee!

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.