Review Freds Bouwtekeningen. Lees hier onze mening over het pakket!

Hierbij van ons een review Freds Bouwtekeningen. Inmiddels zullen veel mensen wel gehoord hebben van het bouwtekeningenpakket. Het is een van de betere en bekendere pakketten met bouwtekeningen die er in omloop zijn. Zo heb je de volgende afbeelding vast al eens voorbij zien komen:

review freds bouwtekeningen
De boxshot van Freds Bouwtekeningen

Wie erop klikt gaat direct naar zijn website, daar kun je exact zien wat er allemaal in zit. Lees hier verder voor de review.

Review Freds Bouwtekeningen

Alvorens ik aan de review Freds Bouwtekeningen begin zal ik kort uitleggen wat het precies is. Het is een door Fred Schouten samengesteld pakket, waarin meer dan tienduizend bouwtekeningen te vinden zijn. Je leest het goed; meer dan tienduizend. Dit klinkt belachelijk. En dat is het eigenlijk ook.

Fred is een zeer ervaren timmerman. Hij klust al jarenlang. In de loop der jaren heeft hij een hoop bouwwerken ontworpen en daar heeft hij bouwtekeningen van gemaakt. Met bouwwerken bedoel ik onder andere meubels, gebruiksvoorwerpen, maar ook grotere dingen zoals schuren en carports. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Deze tekeningen zijn gemaakt voor alle soorten klussers. Ervaren klussers kunnen er perfect mee uit de voeten, en dat geldt ook voor meer onervaren mensen. De tekeningen zijn zo gemaakt dat iedereen ermee overweg kan.

Het is een online pakket. Dit wil zeggen dat je de bouwtekeningen download en op je PC, tablet, smartphone of wat dan ook tevoorschijn kunt toveren. Het mooie hiervan is dat je ze overal kunt gebruiken! Je hebt dus altijd en overal toegang tot de tekeningen. En wachten is er niet bij. Wanneer je het pakket koopt krijg je direct toegang. Je kunt dus vandaag nog beginnen met bouwen!

Werkwijze

Je koopt het product en je krijgt dus direct toegang tot de bouwtekeningen. Dat gaat als volgt. In de beginruimte kies je op categorie (bijvoorbeeld konijnenhokken). Vervolgens klik je erop en druk je op ‘download tekeningen’. Je hebt dan binnen een paar seconden de bouwtekeningen voor je neus en je kunt zo aan de slag gaan! Heerlijk eenvoudig.

Voorbeeld

Voor een review Freds Bouwtekeningen kan ik eigenlijk niet achterwege laten een voorbeeld te tonen:

review freds bouwtekeningen 2

Zie hier een voorbeeld van een bouwtekening uit het pakket van Fred. Zoals je ziet is dit een mooie en heldere tekening. Natuurlijk is dit niet alles, want voor het maken van zo’n stoel heb je er wel meer nodig. Die zijn te vinden in het bouwtekeningenpakket!

Hiermee wordt het bouwen een makkie. En het is nog leuk om te doen ook.

Prijs-kwaliteitsverhouding Freds Bouwtekeningen

Goed, nu tijd voor de hamvraag: hoe zit het met de prijs-kwaliteitsverhouding van Freds Bouwtekeningen? Nou, dat zit, in één woord, goed.

Je betaalt eenmalig een bedrag van 47 euro. Tenminste, als je geluk hebt! Soms is er een kortingsactie waardoor je geen 94 euro betaalt maar 47 euro. In dat geval bof je extra, maar ook 94 euro zou geen geld zijn voor dit pakket.

Je betaalt namelijk éénmalig een bedrag en kan daarna levenslang besparen. Als je één bouwwerk bouwt heb je je geld er al uit! Ga maar na: hoe duur zou een tweepersoons bed in de winkel kosten? Een paar honderd euro? Minimaal. Besluit je er zelf eentje te maken? Dan koop je een paar planken en wat ander materiaal en je gaat aan de slag. Als je het slim doet ben je voor minder dan 100 euro klaar.

Zo is het ook met bijvoorbeeld tuinmeubelen. Wil je een houten loungebank in je tuin hebben maar heb je geen zin om honderden euro’s naar het tuincentrum te brengen? Dan maak je hem toch gewoon zelf? Een stuk goedkoper. Kortom, een keer investeren en je gaat de rest van je leven geld besparen.

Plus je maakt de meubels en andere bouwwerken hoe je dat zelf wil! Je kunt je hele huis en tuin naar jouw smaak inrichten! Dit lijkt me een leuke en economisch bewuste nieuwe hobby 😉

Over de kwaliteit van de bouwtekeningen tenslotte zijn wij ook erg tevreden. Ze zijn stuk voor stuk overzichtelijk en helder. Nooit meer betalen voor losse bouwtekeningen die ook nog eens onduidelijk en/of incompleet zijn. Een probleem voor veel doe-het-zelvers; ze willen een project beginnen en gaan op zoek naar een tekening. Vervolgens vinden ze er eentje die ze kopen en die toch onduidelijk of incompleet blijkt te zijn.

Daar zul je met Freds Bouwtekeningen absoluut geen last van hebben.

Zoals ik al eerder meldde zit alles wat je nodig hebt erin. Bouwtekening biljarttafel nodig? En voor een kapstok? Of een boomhut? Een pergola? Niks is te gek. Een hangmatstandaard zelf maken is ook zo gebeurd. Serieus alles zit erin, ook dingen waarvan je het bestaan nog niet eens wist.

steigerhouten tafel maken

Service

Ook de service is uitstekend te noemen. Ook al zijn het ook voor beginners goede bouwtekeningen, het kan natuurlijk gebeuren dat je ergens niet helemaal uit komt. Het fijne is dat Fred je in dat geval persoonlijk uit de brand helpt.

Je wordt dus niet aan je lot overgelaten, je hebt de steun van Fred. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Fred Schouten. Dit uit zich ook in het feit dat als je niet tevreden bent je gewoon je geld terugkrijgt.

Er zit dus geen enkel risico aan het proberen van Freds Bouwtekeningen vast. Je koopt het, je begint met klussen en kijkt of het bevalt (waarschijnlijk wel, want het is gewoon een goed product). Bevalt het? Iedereen blij. Bevalt het niet? Geen man over boord. Geld terug en nog steeds iedereen blij.

Op de website van Fred staan nog meer reviews van klanten

Conclusie

Al met al kan veilig worden geconcludeerd dat het bouwtekeningenpakket van Fred een goede aanschaf is. De tekeningen zijn goed en helder, de prijs is zeer schappelijk en de service ook. Gezien de hoeveelheid geld die je kunt gaan besparen (duizenden euro’s!) en het feit dat je je geld terugkrijgt als je toch niet tevreden bent is dit een deal die je niet aan je voorbij kunt laten gaan.


Meer informatie

Ik heb naast deze review Freds Bouwtekeningen nog wat meer informatie geschreven over klussen en gerelateerde onderwerpen.

Veilig klussen doe je op deze manier

Tuinmeubels schoonmaken en onderhouden doe je zo

 

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *