Bouwtekening kippenhok nodig? Vind hier de bouwtekeningen die je zoekt!

Bouwtekening kippenhok nodig? Dan moet je onderstaande tekeningen eens bekijken. Hier heb je een voorbeeld:

bouwtekening kippenhok

Dit is een voorbeeld van een bouwtekening van een kippenhok. Natuurlijk heb je er nog meer nodig om tot een geslaagd bouwproject te komen. Hiervoor verwijs ik je graag naar de Kippengids van Fred. Fred Schouten is een klusser, gespecialiseerd in het maken van bouwtekeningen. Speciaal voor kippenliefhebbers heeft hij de Kippengids gemaakt:

bouwtekening kippenhok
Klik op het plaatje voor alle bouwtekeningen!

Wil je meer maken dan alleen kippenhokken? Ook dan zit je goed bij Fred schouten. Fred heeft nog een ander bouwtekeningenpakket gemaakt waarin meer dan 10.000 tekeningen zitten. Klik maar eens op onderstaande afbeelding, dan word je direct naar zijn site gebracht.

bouwtekening kippenhok 2

Bouwtekening kippenhok

Bovenstaande tekeningen zijn slechts voorbeelden. In het pakket van Fred zitten andere tekeningen. Voor een bouwtekening kippenhok kun je prima bij Fred terecht, maar tussen die tienduizend tekeningen zitten nog een hele hoop andere bouwplannen.

Bouwtekeningenpakket

Hij heeft zijn uiterste best gedaan om het pakket zo compleet mogelijk te maken. Je kunt echt alles zelf gaan maken na aanschaf. Wat te denken van bijvoorbeeld een loungebank? Of een konijnenhok? Alles is mogelijk.

Ga je voor een steigerhouten bed of voor een schuur? Niks is te gek. Al deze bouwtekeningen zitten in het pakket en ze zijn stuk voor stuk helder en duidelijk.

Fred is een zeer ervaren klusser, maar dat hoef jij niet te zijn. Hij heeft de tekeningen zo gemaakt dat ook mensen met minder ervaring ermee overweg kunnen.

Bespaar

Het mooie hiervan is dat je heel erg veel geld kunt gaan besparen. Wil je honderden euro’s neerleggen of wil je een kliko ombouw zelf maken?

En hoe duur is een hangmatstandaard in de winkel wel niet? Een hangmatstandaard zelf maken is in ieder geval vele malen voordeliger.

Tevens worden er steeds nieuwe tekeningen toegevoegd om nog meer zelf te kunnen gaan maken. Je raakt nooit uitgebouwd.

Het is naast het geldbesparende aspect ook nog erg leuk om te doen. Bovendien zit niets zo lekker als je zelfgemaakte tuinbank en slaap je nergens zo lekker als in je steigerhouten bed.

Bekijk nu zijn site!

Ideaal voor kippen

De Kippengids waar ik je net over heb verteld is een must-have voor kippenliefhebbers. Er staat zoveel kostbare informatie in, dat het eigenlijk een onmisbare gids is wanneer je jouw kippen een lang en fijn leven toewenst.

Dus niet enkel een bouwtekening kippenhok kun je erin vinden, maar nog veel meer. Een hele hoop tekeningen voor verschillende maten en soorten hokken, maar ook tips en trucs en adviezen voor het houden van de dieren.

Om vast af te trappen zal ik je wat schoonmaaktips voor het kippenhok geven, want hygiëne is ook voor kippen erg belangrijk.

Om te beginnen moet je het hok minimaal twee keer per jaar grondig schoonmaken, anders zit je met bacteriën en virussen die vrij spel krijgen. Begin met het uitruimen van het hok. Alle troep (poep, stro, etc.) eruit zodat het hok helemaal leeg is. Bewaar de kippen zo lang in een kippenren.

Daarna ga je met warm water alle resten uit het hok wassen. Week alles goed los zodat al het hout weer zichtbaar is!

Nu is het zaak om de boel goed af te drogen, want dit is van belang voor het ontsmettingsmiddel dat je gaat gebruiken. Anders verliest het zijn werking!

Ga naar een tuincentrum en laat je adviseren over welk ontsmettingsmiddel je moet gebruiken. Let erop dat het niet schadelijk is voor je kippen en voor het materiaal, want dat zou vervelend zijn. Maak het na het gebruikt met het ontsmettingsmiddel goed schoon zodat er geen schadelijke resten blijven zitten!

En let op; hou rekening met de tijd die het besmettingsmiddel nodig heeft om zijn werking te doen en om af te breken. Hierna kunnen je kippen weer in een schone omgeving hun leven leiden.

Succes ermee!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *