Zelf kippenhok maken? Klik hier voor een bouwtekening!

Zelf kippenhok maken? Mooi plan! Het zelf maken van spullen is een leuke bezigheid en het bespaart je bakken met geld. Maar hoe bouw je je eigen kippenhok?

Het is extreem belangrijk om bij het bouwen een goede bouwtekening te gebruiken waarop je precies kunt zien wat je moet doen. Een goede bouwtekening bespaart je een heleboel ellende.

Zelf kippenhok maken

Zoals ik al zei is, ook bij zelf kippenhok maken, een goede bouwtekening essentieel. Zonder bouwtekening beginnen aan een bouwproject is onverstandig. Je gaat fouten maken, je moet dingen opnieuw doen, nieuw hout kopen en uiteindelijk zul je alleen maar gefrustreerd raken.

zelf kippenhok maken

Dit is een voorbeeld van hoe een bouwtekening van een kippenhok eruit zou kunnen zien. Klik erop voor alle bouwtekeningen!

Als je op de afbeelding klikt wordt je naar de website van Freds Bouwtekeningen gebracht. Fred heeft zelf meer dan 10.000 bouwtekeningen gemaakt en allemaal in één pakket gedaan. En er zitten ook bouwtekeningen voor kippenhokken bij!

Dit zijn hele mooie en overzichtelijke bouwtekeningen, waar iedereen zo mee aan de slag kan. Ik raad je aan om een kijkje op de site te nemen en zijn bouwtekeningen te bestellen. Als je ze nu koopt heb je ze binnen 5 minuten in je bezit en kun je direct aan de slag met je kippenhok!

Het mooie van dit pakket is dat je nooit meer op zoek hoeft naar bouwtekeningen. Alles wat je ooit zou willen bouwen is vertegenwoordigd in Freds Bouwtekeningen. Voortaan hoef je nooit meer een kippenhok, een konijnenhok, een schuur, een bed of wat dan ook te kopen, maar maak je alles gewoon zelf! Leuk om te doen en financieel heel voordelig.

De bouwtekeningen zijn allemaal erg gedetailleerd maar toch erg helder ontworpen. Mocht je ergens toch niet helemaal uitkomen is er niks aan de hand; je kunt Fred altijd om hulp vragen. Dus ben jij klaar om zelf een konijnenhok te bouwen?

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

Hoe onderhoud je je kippenhok?

Oké, je hebt het kippenhok zelf gemaakt en je bent blij met het resultaat. Je kippen lijken er ook blij mee te zijn en het is een fraai gezicht in je tuin. Het is nu wel heel belangrijk dat je het hok goed onderhoudt en op tijd schoonmaakt.

Omdat er kippen in wonen (die overal poepen) moet je goed opletten dat het hok hygiënisch blijft. Je wil immers zorgen dat de kans op ziekten en besmetting minimaal is. Maar hoe vaak maak je het hok schoon?

Als richtlijn geldt dat je het in ieder geval twee keer per jaar goed schoonmaakt. En met goed bedoel ik ook echt goed. De hele boel moet schoongemaakt en ontsmet worden. Maar hoe werkt dat?

Kippenhok schoomaken

Allereerst stop je je kippen veilig ergens anders, bijvoorbeeld in een ren op het gras. Daarna begint de grote schoonmaak van het kippenhok.

Verwijder al het materiaal dat erin ligt. Organisch materiaal gooi je weg. Denk aan poep, stro, veren, resten van het voedsel, etc. Alles moet eruit. Werk altijd met een mondkapje want je kunt blootgesteld worden aan schadelijke schimmels. Materialen die terug het hok in moeten maak je uiteraard ook schoon. Daarover later meer.

Nu het hok helemaal leeg is ga je met water en zeep aan de slag. Pak een emmer met sop en een spons en boen het hele hok schoon. Het is extreem belangrijk dat echt al het organische materiaal eruit is, omdat dat de werking van het ontsmettingsmiddel kan tegengaan. Je verwijdert met het water en sop ongeveer driekwart van de bacteriën, wat uiteraard nog niet genoeg is.

Als alle organische troep weg is, spoel je het hok goed na. Ook achtergebleven zeepsop kan de werking van ontsmettingsmiddel tegengaan.

Dan is nu het moment aangebroken om de laatste bacteriën uit te schakelen. Ga naar het tuincentrum en koop een ontsmettingsmiddel. Laat je daar adviseren welk middel jij moet gebruiken. Er zijn namelijk een hoop middelen die gevaarlijk zijn om mee te werken of die bijwerkingen kunnen hebben. Bijvoorbeeld schade maken aan het hout.

Laat je hierom goed adviseren welk middel je moet gebruiken.

Wanneer je klaar bent met ontsmetten (lees goed op de verpakking van het desinfecteringsmiddel hoe je het gebruikt!) kun je de materialen die terug het hok in moeten gaan ontsmetten. Hierna kun je het hok weer vullen met stro en kun je je kippen lekker in een schoon, zelfgemaakt kippenhok laten resideren.

Dus, ga aan de slag met de bouwtekeningen en vergeet de grote schoonmaak van het kippenhok niet!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *