Werktekening kippenhok nodig? Klik hier! Hier vind je alle bouwtekeningen

Een werktekening kippenhok nodig? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt. Kijk maar eens naar dit voorbeeld:

werktekening kippenhok
KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAR DE KIPPENGIDS TE GAAN

Als je op de afbeelding klikt wordt je naar de website van de Kippengids gestuurd. De Kippengids is een gids vol met bouwtekeningen voor het bouwen van je eigen kippenhok:

werktekening kippenhok
De Kippengids: BOUWTEKENINGEN VOOR KIPPENHOKKEN IN ALLE SOORTEN EN MATEN

Werktekening kippenhok; onmisbaar (en eindeloos besparen!)

Goed. Dus je wil aan de slag met het maken van je eigen kippenhok. Dan kun je twee dingen doen. Of je bedenkt hoe het hok er ongeveer uit moet zien en je gaat uit de losse pols bouwen. Onverstandig, want de kans dat je kostbare fouten gaat maken is 100%. Uiteindelijk zal het project mislukken en heb je er voor niks tijd en energie in gestoken.

Een andere (en betere) optie is het gebruiken van een werktekening kippenhok. Met een werktekening erbij voorkom je dat je domme fouten maakt en ben je verzekerd van een mooi eindresultaat waar je trots op kan zijn. En vol trots aan je vrienden kunt tonen 🙂

Het allermooiste is natuurlijk dat je ongelofelijk veel geld bespaart. Wat zou goedkoper zijn? Een hok helemaal kant en klaar kopen? Of alleen de materialen bemachtigen en het hok zelf in elkaar zetten? Geen lastige vraag lijkt me, daar je voor een kant en klaar hok al snel honderden euro’s moet neertellen. Zelf bouwen is daarom een stuk goedkoper en laat je erg veel geld besparen. Een eenmalige investering in de Kippengids die je er zo uit hebt.

Als je een beetje slim bent kun je de materialen ook voor weinig geld kopen en op die manier een zo goedkoop mogelijk kippenhok maken. Extra reden om ervan te genieten!

Wat krijg je allemaal?

Het mooie aan de Kippengids is dat er buitengewoon veel bouwtekeningen in zitten om je eigen kippenhok te gaan maken. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden dat het voor ieder wat wils is. Kippenhokken is alle soorten en maten kunnen gemaakt gaan worden, zodat jij en je kip(pen) erg blij zullen zijn met het eindresultaat.

Maar dat is niet het enige! Als je goed voor je kippen wil zorgen moet je natuurlijk weten wat je moet doen en waar je rekening mee moet houden. Ook daarvoor kun je deze gids gebruiken. Hij staat namelijk boordevol aanbevelingen en tips om jouw kippen zo gezond en gelukkig mogelijk te maken en te houden.

En de bouwtekeningen zelf? Die zijn heel erg mooi en overzichtelijk gemaakt. De ontwerper heeft zelf alle kippenhokken ontworpen, daarna gemaakt en vervolgens op papier in heldere stappen laten zien hoe andere mensen de hokken na kunnen maken.

Moet je daar dan een ervaren klusser voor zijn? Nee. Dat hoeft zeker niet, want de tekeningen zijn zo gemaakt dat zelfs de meest onervaren klussers ermee aan de slag kunnen gaan. Een goede werktekening kippenhok vind je dus in deze mooie gids.

De geboren klusser en kippenliefhebber

Wie heeft die Kippengids dan gemaakt? Deze gids is gemaakt door klusjesman Fred Schouten. Al jarenlang verkoopt hij het product Freds Bouwtekeningen; een gids met extreem veel bouwtekeningen voor elk project denkbaar. 10.000+ tekeningen in één pakket! Je kunt wel merken dat hij een doorgewinterde timmerman is.

Omdat hij gemerkt heeft dat kippenhokken veruit de populairste bouwwerken zijn onder zijn vele klanten heeft hij zich nu gestort op een gids voor enkel kippenhokken. Voor een werktekening kippenhok zit je dus uitstekend bij meneer Schouten.

Schoonmaken!

Wat te doen als je uiteindelijk een mooi kippenhok hebt? Dan moet je natuurlijk ook zorgen dat het schoon blijft. Jouw dieren moeten in een schone leefomgeving zitten, anders heb je kans op ziekten. Hoe meer dieren in één leefomgeving, hoe meer kans op besmetting! Reduceer dit risico dus zo veel mogelijk.

Hoe dan? Aangeraden wordt om minstens twee keer per jaar een grote schoonmaak te houden. Alle resten moeten uit het hok worden verwijderd; dus dan heb ik het over aarde, stro, uitwerpselen, enzovoort. Een mondkap wordt hierbij aangeraden vanwege het gehalte schadelijke stoffen dat erin zit.

Daarna moet er grondiger worden schoongemaakt. Maak een oplossing van water met ongeveer vier procent zeep. Maak alles grondig schoon en laat het een paar uur inweken. Daarna spoel je alles met kraanwater weg en maak je het droog. Zorg dat alles goed droog is (ook de vloer), zodat het ontsmettingsmiddel optimaal kan werken.

Nu zou je kunnen zeggen dat ongeveer 75% van de schadelijke bacteriën weg is. Zaak is nu om de hele boel met ontsmettingsmiddel compleet ziektekiem-vrij te maken. Ga naar een tuincentrum of een speciaalzaak om je te laten adviseren over welk middel je kunt gebruiken. Ga niet zomaar aan de slag maar laat je goed adviseren! Verkeerd gebruik van dit soort middelen kan schade aan jou en aan je kippen berokkenen, dus wees altijd voorzichtig. Dit zijn chemische middelen waar je goed mee moet uitkijken.

Je kippen kun je gedurende de schoonmaak in een ren zetten. Zorg wel dat ze ’s avonds weer het hok in kunnen of een andere warme slaapplek hebben!

Veel succes met alles!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *