Zelf steigerhouten meubels maken? Hier vind je je bouwtekeningen!

Zelf steigerhouten meubels maken is een hele leuke bezigheid. Het werken aan je eigen doe-het-zelf-project is een hele fijne en rustgevende bezigheid die je uiteindelijk een mooi resultaat oplevert. Naast dat het leuk is om te doen bespaar je er een hoop geld mee want je hoeft alleen nog maar materialen te kopen. Geen dure meubels meer kant en klaar kopen, maar lekker zelf maken! Ideaal.

Ik moet eigenlijk zeggen; zelf steigerhouten meubels maken kán een hele leuke bezigheid zijn die je een mooi resultaat oplevert. Het is namelijk lang niet altijd het geval. Er kan een hele hoop misgaan als je niet goed voorbereid bent. Dit zal je juist geld en frustratie geven, dus ik raad altijd aan een goede bouwtekening bij de hand te hebben wanneer je gaat klussen.

Zelf steigerhouten meubels maken

Waar vind ik dan goede en heldere bouwtekeningen waar ik mee aan de slag kan? Bekijk de volgende site eens:

Freds Bouwtekeningen

Fred Schouten heeft een bouwtekeningenpakket gemaakt waarin meer dan 10.000 bouwtekeningen zitten. Voor werkelijk alles wat je kunt bedenken heeft hij een bouwtekening gemaakt en in het pakket gedaan. Wil jij dus goed voorbereid je eigen steigerhouten meubels maken? Bekijk dan zijn website eens.

Hieronder heb je een voorbeeld van een geschikte bouwtekening, voor een steigerhouten loungebank:

zelf steigerhouten meubels makenZoals je ziet is dit een duidelijke tekening waarin je goed kunt zien wat je nodig hebt en waar je het moet plaatsen. Geen zorgen, in het bouwtekeningenpakket zitten nog veel meer tekeningen die het nog duidelijker maken, waardoor zelfs iemand zonder ervaring met doe-het-zelven ermee aan de slag kan.

Als je op de bouwtekening klikt ga je naar de website van Fred waar je kunt zien wat er nog meer allemaal in het pakket zit, en welke voordelen je ermee binnenhaalt. Ik zou zeggen, kijk even en overweeg het bouwtekeningenpakket aan te schaffen. Daarna ga je heel veel geld besparen op meubels en andere houten bouwwerken, want je kunt alles zelf maken!

Meer Informatie

 

Meer tips

Ga je beginnen met klussen? Lees dan mijn blog over veilig klussen eerst even! 

En als je manieren zoekt om je (zelfgemaakte) tuinmeubels te reinigen en goed te onderhouden? Lees dan hier alle nodige informatie.

Alvast heel veel plezier toegewenst met het bouwen!

Banner Fred

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *