Pergola bouwen? Nooit zonder goede bouwtekeningen! Vind ze hier!

Wil jij een pergola bouwen? Dan moet je hier zijn. Ik laat je namelijk zien waar je de beste bouwtekeningen vindt.

pergola bouwen
Een voorbeeld van een willekeurige pergola-bouwtekening

Pergola bouwen

Voor een goed resultaat moet je altijd goede bouwtekeningen gebruiken. Wie dat niet doet riskeert een gefaald bouwproject. Het komt helaas veel te vaak voor dat je slechte of incomplete tekeningen tegenkomt. Met alle negatieve gevolgen van dien.

Daarom raad ik altijd aan om het bouwtekeningenpakket van Fred aan te schaffen. Als je op de tekeningen klikt wordt je naar zijn webpagina geleid. In zijn pakket zitten meer dan tienduizend bouwtekeningen die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn (en altijd compleet!). Vergeet niet-kloppende bouwtekeningen en betalen per tekening.

Je investeert éénmalig en kunt daar de rest van je leven van profiteren. De hoeveelheid geld die je kunt besparen is groot. Bijvoorbeeld; een hangmatstandaard zelf maken is leuk om te doen en kost je alleen wat bouwmaterialen. Koop je er eentje in de winkel, dan ben je al snel meer dan 100 euro kwijt! En zelf een boomhut bouwen is leuk om te doen, en er eentje laten bouwen is onbetaalbaar. Dus wat kies je?

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

De beste bouwtekeningen

Goed, maar wie is Fred dan eigenlijk? Fred is een doe het zelver die al jaren ervaring heeft. Ontwerpen en bouwen zijn een passie van hem te noemen. Daarnaast maakt hij bouwtekeningen van al zijn ontwerpen zodat iedereen ze na kan bouwen. Hij maakt de tekeningen op zo’n manier dat zelfs beginnende klussers ermee op weg kunnen. Inmiddels heeft hij dus al meer dan tienduizend tekeningen gemaakt en die in een pakket gedaan; Freds Bouwtekeningen.

Je ontvangt ze na aankoop direct in je mailbox. Dus een pergola bouwen kun je vandaag nog gaan doen! En wil je andere dingen zelf gaan maken? Dan kan dat ook. Voor ongeveer alles zitten er tekeningen in het pakket. Een boomhut, een konijnenhok, een schuur, een heel huis, een biljarttafel.. Alles is mogelijk. En niet tevreden is geld terug.

Tips bij het bouwen

Een pergola is niet zomaar een project. Als je bijvoorbeeld een poppenhuis bouwt kan er bij wijze van spreken weinig mis gaan. Een pergola is een ander verhaal. Dit ding wordt levensgroot en je zal goed op je eigen veiligheid moeten letten tijdens het bouwen ervan.

Daarnaast MOET je zorgen dat het een stevige constructie wordt. Hij mag namelijk niet instorten. Of het nou je auto is die eronder staat, of dat je er zelf lekker in de schaduw onder gaat zitten, dat maakt niet uit. Stel dat het instort, denk dan eens aan de schade die er zou kunnen ontstaan.

Let daarom allereerst altijd goed op je eigen veiligheid. Op het moment dat je een ladder op gaat, zorg dan dat de ladder stevig staat. Je wil niet weten hoe vaak het gebeurt dat iemand tijdens het klussen (met gereedschap in de hand) met ladder en al omvalt..

Zorg er ook voor dat je pergola stevig is! Hij moet alle weersomstandigheden kunnen doorstaan. Denk vooral aan wind. Waarschijnlijk heb je geen dicht dak gemaakt, dus zal hij niet extreem veel wind vangen. Onderschat het trouwens alsnog niet! Een goede windvlaag kan alsnog de hele bovenkant losrukken, met alle gevolgen van dien.

Let ook goed op losse onderdelen. Zit alles goed vast? Zit de pergola zelf stevig in de grond? Met zulke serieuze bouwprojecten komen een hoop verantwoordelijkheden mee. Let er dus goed op!

Op die manier zal het bouwen van je pergola een groot succes worden.

Succes en veel plezier!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *