Zelf houten meubels maken

Wil jij zelf houten meubels maken en ben je op zoek naar geschikte bouwtekeningen? Dan zit je op deze site goed. Of het nu gaat om een hoekbank, een schuur of een tafel van steigerhout; hier moet je zijn.

Zelf houten meubels maken

Niets zit lekkerder dan je zelfgemaakte tuinbank, je werkt het fijnst aan je zelfgemaakte bureau en slaapt het lekkerst in een door jou gemaakt bed. Daarnaast kun je door middel van zelf meubels maken enorm veel geld besparen. Betaal geen honderden (of duizenden!) euro’s meer voor een hangmatstandaard of een boekenkast, maar maak het lekker zelf.

Wat natuurlijk essentieel is voor het zelf vervaardigen van houten voorwerpen is een goede bouwtekening. Zonder goede bouwtekeningen een meubel gaan maken is alsof je gaat skiën zonder ski’s. Of gaat snorkelen zonder duikbril en snorkel; er is eigenlijk geen beginnen aan.

Zorg er met een goede bouwtekeningen dus voor dat je achteraf niet voor lelijke verrassingen komt te staan. Dit gaat je veel tijd, geld, energie en frustratie schelen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een goede bouwtekening voor een houten tuinbank.

 

zelf houten meubels maken

Bovenstaande afbeelding komt uit het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. Als je erop klikt wordt je direct naar de website van Fred gebracht, zodat je kunt zien wat er allemaal in het pakket zit. Wil jij zelf houten meubels maken? Dan is Freds Bouwtekeningen, waar meer dan 10.000 heldere, kant-en-klare bouwtekeningen in zitten, een onmisbaar hulpmiddel. Er worden daarnaast ook nog regelmatig bouwtekeningen aan het pakket toegevoegd en je kunt Fred altijd om hulp vragen als je ergens niet uitkomt.

Je kunt het zo gek niet bedenken of Fred heeft er een bouwtekening voor; van hoekbank tot biljarttafel en van konijnenhok tot schuur. Bovendien zijn de tekeningen zo gemaakt dat ze voor iedereen duidelijk en goed te volgen zijn. Neem eens een kijkje op de site van Fred!

Check de pagina ‘Bouwtekeningen‘ voor meer bouwtekeningen! Voor nu alvast, namens mij, veel bouwplezier!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *