Gereedschapskist maken? Check DEZE bouwtekeningen. Makkelijk!

Zelf een gereedschapskist maken is een prachtige klus. Niet alleen het resultaat mag er zijn (als het project slaagt); ook is het leuk om te doen! Wel met de juiste bouwtekeningen, want anders gaat het mis. Ik zal er geen doekjes om winden. Gebruik hiervoor Freds Bouwtekeningen:

gereedschapskist maken
Netjes toch? Voor meer tekeningen; klik erop

Gereedschapskist maken

Met de bouwtekeningen van Fred wordt een gereedschapskist maken een eitje. De bouwtekeningen zijn namelijk allemaal enorm duidelijk en mooi. Elke leek kan ermee werken, zelfs als je dus nog geen enkele ervaring met klussen hebt.

Fred heeft dat wel. Jarenlang. Deze timmerman is uit het juiste hout gesneden om meubels en andere voorwerpen te ontwerpen. Hij maakt er bouwtekeningen van zodat iedereen zijn ontwerpen na kan maken.

Niet alleen voor een gereedschapskist kun je terecht in dit bouwtekeningenpakket. Een bouwtekening biljarttafel nodig? Of een hangmatstandaard zelf maken? Wellicht een loungebank? Het maakt niks uit. Elk bouwproject is mogelijk met dit pakket.

Het bouwtekeningenpakket
Het bouwtekeningenpakket

Eindeloos besparen

Omdat je voortaan alles zelf kunt gaan maken, hoef je nooit meer iets te kopen. Alleen het bouwmateriaal. Stel dat je een tweepersoons bed wil hebben. Ga je er dan 500 euro voor betalen? Of maak je zelf een prachtig bed van steigerhout? Mooi en goedkoop.

En wat te denken van een tuinbank? Je kunt er bij het tuincentrum een paarhonderd euro voor neerleggen. Maar je kunt hem ook zelf maken. Eenvoudig! Ik zou het wel weten.

Je bespaart duizenden euro’s! Letterlijk.

Kortom, ik raad je aan om toch zijn site even te gaan bekijken. Het pakket is een eenmalige kleine investering waarvan de de rest van je leven plezier hebt. Na aanschaf krijg je direct toegang tot de tekeningen dus je kunt over 5 minuten beginnen met bouwen. Een gereedschapskist maken is hiermee heel snel gebeurd.

Tips voor bij het klussen

Wie aan de slag gaat met een klusproject doet er goed aan in ieder geval een paar maatregelen te treffen. Om te beginnen kan ik niet vaak genoeg zeggen dat je zonder een goede bouwtekening 100% zeker weten de mist in gaat. Bespaar nou niet op een goed klusplan want dit kan je duur komen te staan.

Een kleine investering in een goede tekening zorgt ervoor dat je geen onnodige fouten gaat maken die je hele project verpesten. Stel je voor dat je net lekker op weg bent en je zaagt per ongeluk een verkeerd stuk af, of je slaat een spijker in de verkeerde plank. Met het bouwen van een gereedschapskist kan er, ook al is het een relatief klein project, al veel en veel meer misgaan dan je denkt.

Je loopt het risico dat je weer nieuw materiaal moet kopen, wat weer geld kost. Ook is het simpelweg irritant als je steeds opnieuw moet beginnen of gemaakte fouten moet herstellen. Op die manier schiet het niet op en uit frustratie ga je het voorwerp alsnog kopen. Althans, dat is wat veel mensen doen.

Dus. Een goede tekening. Punt 1. Verder kunnen een paar simpele klustips je heel goed helpen om bijvoorbeeld je gereedschapskist te gaan maken. Of wat je dan ook wil bouwen.

  • Schilderen zonder te knoeien? Plak een stuk tape een paar keer over het onderste deel van de kwast zodat de verf daarop lekt, en niet op je handen.
  • Klaar met verven? Laat de kwast drogen en doe een elastiekje om de haren heen. Zo blijven de haren recht en kun je de kwast zo lang mogelijk goed houden.
  • Gebruik je geen kwast maar een roller? Laat hem drogen en bewaar hem daarna op een droge plek in inpakpapier. Zo verleng je de levensduur van de roller aanzienlijk.
  • Heeft je hamer last van een loszittende kop? Sla dan een spijker bovenin het hout en sla hem krom, over de kop heen. Zo voorkom je dat de kop er tijdens het timmeren snel afvliegt.
  • Moet je op een lastig bereikbare plek een schroef indraaien? Dan kan het zijn dat je hem met je vingers niet goed beet kan pakken omdat er bepaalde onderdelen (of muren) in de weg zitten. Gebruik in dit geval een klein haarkammetje, om tussen de tanden de schroef te klemmen en beet te houden!
  • Heb je nog oude verf staan die je wil gebruiken? De kans is groot dat het er vies uitziet, maar dat het nog prima bruikbaar is! Haal om te beginnen het eventuele velletje eraf. Daarna flink roeren en controleer op klonten en andere dingen die er niet horen. Nog niet bruikbaar? Dan pak je een oude kous van nylon en gebruik je dit als zeef. Je hebt weer een portie verf die weer zo goed als nieuw is. Leuk om je gereedschapskist een mooi kleurtje mee te geven.
  • Gaat het zagen lastig (dit is een extreem goede tip)? Het zou kunnen dat het staal begint te roesten of vanwege een andere oorzaak minder soepel is geraakt. Pak een kaars en wrijf het stevig (maar voorzichtig!) over het blad van de zaag. Door de vettige laag die er overeen komt glijdt de zaag wel soepeltjes door het hout heen en wordt zagen weer een stuk eenvoudiger.

Heb jij nog meer klustips? Of wil je anderen je gemaakte gereedschapskist of andere projecten laten zien? Reageer hieronder!

Veel plezier ermee!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *