Terrasoverkapping zelf maken? Niet zonder bouwtekening! Check hem hier

Terrasoverkapping zelf maken? Zeer goed idee. Maar ga nooit klussen zonder geschikte bouwtekening. Dit kan namelijk alleen maar mis gaan. Dus kijk hier maar eens hoe je het goed kunt doen:

terrasoverkapping zelf maken

Als je op dit plaatje klik ga je naar Freds Bouwtekeningen. Daar vind je nog veel meer bouwtekeningen; echt elke bouwtekening die je nodig hebt.

Let op: bovenstaande afbeelding is slechts een voorbeeld. In het pakket van Fred zitten andere en mijns inziens nog veel betere bouwtekeningen.

Terrasoverkapping zelf maken

Voor een terrasoverkapping is het een prima idee om de tekeningen van Fred eens te overwegen! In het pakket zitten, serieus, ruim 10.000 tekeningen. Echt alles wat je kan bedenken om zelf te maken zit erin. Denk aan bijvoorbeeld een schuur. Of een steigerhouten bed. Of zelfs een plantenbak of radiatorombouw. Het maakt niet uit wat je van plan bent, alles is mogelijk.

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

Maar wie is Fred eigenlijk? Dit is een man met extreem veel klus-ervaring. Niet alleen kan hij goed bouwen, hij kan ook goed ontwerpen. Dat is dus wat hij de afgelopen jaren gedaan heeft. Allerlei meubels en voorwerpen ontworpen en er fraaie bouwtekeningen van gemaakt.

Ook komen er steeds nieuwe tekeningen bij! Stel je voor, nooit meer op zoek naar geschikte tekeningen. Nooit meer betalen per tekening. Één keer een paar tientjes betalen en je bouwt vanaf nu alles zelf.

Hoeveel geld ga je besparen? Het kan zo oplopen tot duizenden euro’s. Een biljarttafel maken? Een stuk goedkoper dan er eentje kopen.

Helder

Het zijn allemaal duidelijke tekeningen. Je kunt er zo mee aan de slag, zelfs als je minder ervaren bent in het doe-het-zelven.

Kom je er niet uit? Geen paniek. Je kunt altijd een e-mail sturen en Fred persoonlijk om hulp vragen!

Ook is het handig dat de tekeningen digitaal zijn. Je krijgt ze dus direct in je mailbox en kunt dus ook direct aan de slag. Je kunt vandaag nog op je nieuwe, zelfgemaakte loungebank zitten. En, niet goed is geld terug. Geen risico’s meer voor de koper.

Het bouwen van de terrasoverkapping

Oké, je gaat nu dus een terrasoverkapping zelf maken. Je moet weten dat daar een hoop bij komt kijken. Het is namelijk niet zomaar een klus. In tegenstelling tot een kleiner project zoals bijvoorbeeld een konijnenhok, is een terrasoverkapping zelf maken een behoorlijk groot project. Letterlijk en figuurlijk.

Het wordt namelijk een bouwwerk dat behoorlijk groot kan worden. Het moet immers over je hele terras staan, of in ieder geval over het deel van het terras waar je wil gaan zitten. Er moeten dus mensen onder kunnen staan en zitten.

Let daarom goed op wat je doet. Het laatste wat je wil is dat je terrasoverkapping niet goed gebouwd is, waardoor je gevaar loopt op instorting. Ook wil je dat er geen gevaar is dat de wind de overkapping wegblaast. Hiervoor moet je dus zorgen dat het een stevig en degelijk bouwwerk wordt.

Hou je daarom altijd aan de aanwijzingen in de bouwtekeningen. Deze tekeningen zijn met veel zorgvuldigheid gemaakt zodat je degelijke bouwwerken kunt maken. Ga niet zelf experimenteren want dan loop je het risico dure fouten te maken die je zelfs in gevaar kunnen brengen.

Tips voor het bouwen

Omdat het een groot bouwwerk wordt zul je regelmatig hoog moeten werken. Een terrasoverkapping kan zo 2.5 meter hoog worden, dus je zal de ladder op moeten.

Hou hierbij altijd een paar zaken in de gaten:

  • Zorg dat je ladder stevig staat. Je wil niet omvallen (terwijl je gereedschap in je hand hebt!);
  • Een terrasoverkapping zelf maken doe je met grote zorgvuldigheid. Kijk daarom altijd uit met gereedschap terwijl je op de ladder staat! Je wil jezelf niet bezeren en daardoor ook nog eens van de ladder vallen;
  • Wanneer er gezaagd, getimmerd of iets anders gevaarlijks moet worden gedaan, doe dit dan altijd op de grond! Dit voor eigen veiligheid.
  • Het bouwen van de overkapping kan een tijdrovend project zijn. Hou in de gaten dat je altijd voor kwaliteit gaat, en niet voor snelheid. Zorg dat het een stevige terrasoverkapping wordt. Raffel het niet af.

Terrasoverkapping zelf bouwen is goed te doen

Laat je niet afschrikken door al mijn waarschuwingen. Een terrasoverkapping maken is absoluut goed te doen, maar je moet gewoon een aantal dingen in de gaten houden.

Hou je aan de bouwtekeningen, doe niks overhaast en je hebt snel genoeg een mooie overkapping staan waardoor jij ook met slechter weer droog buiten kan zitten.

Ruim 10.000 Bouwtekeningen hebben?


– Ruim 10.000 goede bouwtekeningen
– Voor elk denkbaar project bouwtekeningen
– Ook voor beginners
Alles voortaan zelf maken
– Bespaar duizenden euro’s

Veel plezier ermee!

About the author

Hallo, mijn naam is Gerrit en ik ben oprichter en eigenaar van Houtbouwtekening.nl. Deze website is voortgekomen uit mijn passie voor timmeren en klussen. Ik heb jarenlang gewerkt als timmerman en heb veel ervaring met het ontwerpen en in elkaar zetten van allerlei meubels en andere bouwwerken. Deze site ben ik gestart om mensen te helpen ook de mooiste dingen zelf te gaan maken. Veel plezier ermee! En als je vragen hebt, laat het me weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *